Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@17:38:12 GMT

چگونه جلوی پریدن پلک چشم و ابرو را بگیریم؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۳۲۵۵۳

چگونه جلوی پریدن پلک چشم و ابرو را بگیریم؟

اگر دچار پرش پلک چشم شده‌اید، در این مطلب درباره درمان پریدن پلک چشم چپ، درمان پرش پلک در طب سنتی، درمان پریدن پلک چشم راست، درمان دارویی پرش پلک، درمان خانگی پرش پلک چشم، روش سنتی درمان پرش چشم، درمان گیاهی پرش پلک چشم و علت نبض زدن پلک چشم می‌خوانید.

          لقوه‌ی چشم (که به‌صورت علمی به آن «بلفارواسپاسم خودبه‌خودی خوش‌خیم» می‌گویند) اختلالی شایع است که به‌ندرت نیاز به درمان جدی‌ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
معمولاً قبل از اینکه فرصت کنید برای حل این مشکل دست به اقدامی بزنید، خودش خودبه‌خود خوب می‌شود. بااین‌حال، اگر علت پریدن پلک را برطرف کنید و چند تغییر در سبک زندگی خود بدهید، کمی سریع‌تر از دست این مشکل مزاحم (و گاهی اوقات مایه‌ی برداشت‌های نامناسب) راحت می‌شوید.

۱. خودتان مشکل پرش پلک را رفع کنید
۱. به چشمان‌تان استراحت دهید. خستگی چشم یکی از دلایل شایع پریدن پلک است. شاید برای این دچار این مشکل شده‌اید که مدت زیادی به نمایشگر خیره می‌شوید یا زمان زیادی را صرف مطالعه می‌کنید. اگر لنزی که پزشک برای‌تان تجویز کرده دیگر جوابگو نیست، ممکن است دچار خستگی چشم باشید.   • سعی کنید مدتی از رایانه دور باشید، و شاید بد نباشد که به فکر خرید عینک‌های مخصوص کار با صفحه‌ی نمایشگر باشید.
• همچنین باید از نور‌های روشن و باد اجتناب کنید، چون هر دو می‌توانند باعث خستگی چشم شوند.   ۲. از قطره‌ی چشم استفاه کنید. قطره‌های چشم نیازی به نسخه ندارند و می‌توانند بسیاری از مشکلاتی را که باعث پرش پلک می‌شوند رفع کنند، از جمله خشکی چشم، خستگی چشم، و آلرژی. شاید در نهایت مجبور شوید برای درمان این مشکلات سراغ مشاور متخصص بروید، اما فعلاً برای خلاصی فوری از این مشکلات، قطره‌های چشمی بی‌نیاز از نسخه کارتان را راه می‌اندازد.   ۳. از مواد دوری کنید. کافئین، الکل، و تنباکو، همه باعث پرش چشم می‌شوند. این مواد را از زندگی خود حذف کنید تا پرش پلک رفع شود.   • بعضی از دارو‌های تجویزی، مثل دارو‌های ضدافسردگی و آنتی‌هیستامین، ممکن است باعث وضعیتی شوند که به نام خشکی چشم شناخته می‌شود و پرش پلک از عوارض آن است.
۴. بخوابید. استرس و کمبود خواب یکی از عوامل مهم و موثر در پرش چشم هستند. اگر زیاد کار می‌کنید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که زمانی را برای خواب کنار بگذارید.
۵. چشمان‌تان را از باکتری‌ها در امان نگاه دارید. همیشه قبل از اینکه به چشم‌تان دست بزنید آن‌ها را بشویید. شب‌ها، قبل از خواب، آرایش خود را پاک کنید.
۶. در برنامه‌ی غذایی خود همه جور غذایی بگنجانید. معمولاً کمبود ویتامین دی و بی۱۲ را علت پرش چشم در نظر می‌گیرند. با اینکه شواهد محکمی در دست نیست، اما کمبود منیزیم را نیز یکی از عوامل موثر در این قضیه می‌دانند.
• برای اینکه ویتامین دی بدن‌تان زیاد شود، ماهی و لبنیات بخورید.
• برای تامین ویتامین بی۱۲، ماهی، گوشت بره، و گوشت گاو بخورید.
• برای منیزیم، ماست، ماهی، آووکادو، آجیلی‌جات، دانه‌ی سویا، شکلات تلخ، موز، و سبزیجات تیره‌رنگ مثل کلم‌پیچ، کولارد، اسفناج، و برگ چغندر بخورید.  

۲. مشاوره‌ی تخصصی بگیرید
۱. بینایی‌سنجی انجام دهید. اگر نمی‌توانید خودتان مشکل‌تان را رفع کنید، باید نزد پزشک متخصص چشم بروید. پزشک می‌تواند لنز‌های مناسبتری که خستگی چشم را کاهش می‌دهند برای شما تجویز کند. اگر مشکل‌تان شماره‌ی چشم نبود، پزشک می‌تواند تشخیص دهد که آیا مشکل خشکی چشم دارید یا آلرژی و برای آن‌ها درمان مناسب را تجویز کند.
• بیش از نیمی از افراد بالغ مشکل خشک چشم دارند. اگر شما نیز چشم‌درد دارید، به نور حساس هستید، احساس می‌کنید شن داخل چشم‌تان رفته، یا دیدتان تار است، احتمالاً دچار خشکی چشم هستید. پزشک می‌تواند برای‌تان قطره‌ی چشمی تجویز کند تا این مشکلات را از بین ببرید.
• آلرژی نیز باعث پرش پلک می‌شود. این مشکل را نیز پزشک با تجویز آنتی‌هیستامین یا قطره‌ی چشمی می‌تواند رفع کند.
۲. به‌دنبال مراقبت‌های درمانی جدی باشید. اگر پرش پلک ادامه پیدا کرد، ممکن است پزشک توصیه به مصرف کلونازپام، لورازپام، یا تری‌هگزی‌فنیدیل کند، هرچند هیچ‌کدام از این دارو‌ها سابقه‌ی موفقیت زیادی ندارند. یک عمل جراحی به‌نام مایکتومی وجود دارد که اثرگذاری‌اش بسیار بیشتر است، اما باید آن را برای موارد خیلی جدی کنار گذاشت.
۳. از روش‌های درمانی جایگزین استفاده کنید. هرچند هیچ پشتیبانی علمی‌ای از این روش‌ها وجود ندارد، اما بعضی افراد معتقدند که بایوفیدبک (پس‌خوراند ذهنی)، طب سوزنی، هیپنوتیز، و درمان کایروپراکتیک می‌تواند پرش پلک را از بین ببرد. اگر دیگر روش‌ها جواب نمی‌دهد و شما به این روش‌ها گاردی ندارید، بد نیست امتحان‌شان کنید.

۳. ریشه مشکل را پیدا کنید
۱. نگران نباشید. پرش پلک شایع است و معمولاً مشکل جدی‌ای هم نیست. بیشتر موارد «بلفارواسپاسم خودبه‌خودی خوش‌خیم» بدون تشخیص و درمان خودبه‌خود ناپدید می‌شود. استرس یکی از علل پرش چشم است، بنابراین نگرانی درباره‌ی این مشکل تنها به تشدید آن می‌انجامد.
۲. علل پرش چشم را پیدا کنید. متاسفانه، هیچ روش مستقیمی برای متوقف‌کردن پرش پلک وجود ندارد. باید ابتدا علت پرش چشم را تشخیص دهید و بعد آن را رفع کنید تا بتوانید بیش‌فعالی پلک‌های‌تان را متوقف کنید.
• شایع‌ترین علل پرش چشم عبارت‌اند از استرس، خستگی چشم، کافئین، الکل، خشکی چشم، کاهش مواد مغذی بدن، و آلرژی.
۳. بدانید چه موقع باید نزد پزشک بروید. گاهی اوقات، علت پرش پلک ابتلا به بعضی مشکلات جدی درمانی است. به‌طورکلی نیازی نیست که برای درمان پرش چشم سراغ پزشک بروید، اما اگر نشانه‌های زیر را در خود مشاهده کردید، باید حتماً پزشک شما را ویزیت کند.    
• پرش پلک بعد از یکی دو هفته از بین نرفته است. بعید نیست که پرش چشم یک یا دو هفته ادامه پیدا کند، اما اگر بیش از این مقدار طول کشید حتماً نزد پزشک بروید.
• پرش پلک باعث می‌شود چشم‌تان کاملاً بسته شود یا باعث می‌شود قسمت دیگری از صورت‌تان نیز بپرد.
• چیز‌های غیرعادی دیگری نیز در چشم‌تان اتفاق می‌افتد. مثلاً اگر چشم‌تان قرمز شده، باد کرده، ترشحاتی دارد، یا پلک‌تان شروع به افتادن کرده است، حتماً سراغ پزشک بروید.         

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۲۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان

به گزارش خبرگزاری مهر، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور امروز جمعه (۱۴ اردیبهشت) در صفحه شخصی خود با تاکید بر ویژگی‌های ممتاز قانون بودجه ۱۴۰۳، نوشت: اعتبار مورد نیاز برای پرداخت فوق‌العاده خاص کارکنان خدوم نظام سلامت با رقم ۱۰ هزار میلیارد تومان در بودجه امسال به تصویب رسید.

وی گفت: نگهداشت کادر درمان و ارتقای نظام سلامت یکی از مقوم‌های کلیدی سرمایه اجتماعی و از جمله اولویت‌های اصلی دولت است.

کد خبر 6095804 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • میگرن چیست؟ (فیلم)
  • روشی برای درمان تنبلی چشم
  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • ژاوی: فرمین لوپز کشفی بزرگ برای بارسلونا بود؛ می‌خواهیم انتقام تقابل قبلی با ژیرونا را بگیریم
  • روش از بین بردن تیرگی زیر چشم از دید طب سنتی
  • نفخ لوبیاها را چطور بگیریم ؟ ؛ طرز تهیه خوراک لوبیا | این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است | فوت و فن خوشمزه‌تر شدن این غذای سالم و خانگی
  • نباید با معلم‌مان کشتی بگیریم/ دولت‌ها تا یک سال اول‌شان به معلم‌ها توجه می‌کنند/ حضور طلاب در مدارس مسبوق به سابقه است/ «نیرزاده» هم طلبه بود
  • گفت‌وگوی بی‌بی‌سی فارسی با یکی از نویسنده‌های گزارش درباره قتل نیکاشاکرمی و تجاوز به او | بخش فارسی BBC آمد ابرو را درست کند، چشمش را هم کور کرد...
  • ژابی آلونسو: تشنه قهرمانی در اروپاییم!